Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint - Shapeshifter

Harcsa Veronika kompozíciói szólalnak meg az új CD-n - kivétel a "San Francisco" és a címadó "Shapeshifter", melyek zenéjét Gyémánt Bálint - és a "Bori's Rebel", melynek szövegét Harcsa Borbála (Veronika testvére) írta. A duó harmadik kiadványát két belga muzsikus közreműködése színesíti. A dalszövegek a szép kivitelű lemez kísérőfüzetében olvashatóak.
Array
Ára: 3800 Ft
Kedvezmény:
Leírás:

Az album kezdete maga a csoda: finoman jön felénk a fenséges "Listen to Me Now", amelyet a bonyolultan könnyed "San Francisco" követ. A lemez középső része elmúlt éjszakákat ("First-Second-Last Night") taglal három tételben: a titokzatos álmok és rémálmok már súlyosabb gondolatokat, dallamokat hordoznak - hosszabb instrumentális szakaszokkal, bőgő és elektromos gitár improvizációkkal. A "Serge with Holy Scar" (a lemez leghosszabb darabja) továbbviszi a zaklatottság különböző árnyalatait - énekhanggal és hangszerekkel. A címadó "Shapeshifter" arról szól: "milyen erő kell ahhoz, hogy valaki kitörjön egy ördögi körből" - idézet az énekesnőtől. A befejező "Bori's Rebel" némileg oldja a drámai hangulatot.

Nem könnyű, de komoly muzsika. Harcsa Veronika éneke elképesztő, mellbevágó - tudom, ezeket a jelzőket nem feltétlenül egy előadóművész esetében használják. Nekem úgy tűnik: időről-időre fejlődik. Gyémánt Bálint gitár-játéka változatos, érzékeny. A zenésztársak meg kiválóan alkalmazkodnak. Egyéni hangot kialakítani bármilyen műfajban nagyon nehéz - úgy gondolom, a Harcsa-Gyémánt duónak végérvényesen sikerült! 

1. Listen to Me Now
2. San Francisco
3. First Night
4. Second Night
5. Last Night
6. Serge with Holy Scar
7. Shapeshifter 
8. Bori's Rebel

Harcsa Veronika - ének
Gyémánt Bálint - gitár
Nicolas Thys - bőgő 
Antoine Pierre - dob, ének

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket