Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek az oldal működéséhez feltétlenül szükségesek, valamint amelyek a felhasználói élményt fokozzák. A cookie-ról bővebben az Adatvédelmi tájékoztatóban olvashat.

Ügyfélszolgálat:   +36-1-2675331,  zenebolt@kalaka.hu

Kaláka Zenebolt

A kosár üres
 
×
 x 

A kosár üres

Termékszűrő

Minden visszaállítása

Kaláka Zenebolt | Alapítva 2002

CD, könyv, koncertjegy, DVD, kotta.
Énekelt versek, népzene, táncházi muzsika, világzene, bibliai énekek.
Gyerekeknek és felnőtteknek.

PDFPrint

Romungro Gipsy Band: Újrahangolva

Zenekarunk 2007-ben alakult Csornán, főként lovári és beás cigány népzenét dolgozunk fel saját stílusunkban, de dalaink között megtalálhatóak oláh cigány és magyar népdalok is.
Hangzásvilágunk különlegesnek mondható, mely a hagyományos roma hangszerekre épül, mint például az akusztikus gitár, a kanna, a kanál, viszont csapatunk kísérletező kedve határtalan, így töri meg az autentikus vonalat a cajon, a cajonito, a darbuka, a szaxofon. A 2014-es év égén, egy merész döntést hozott a csapat, és a hangszerek közé befogadtunk egy Hammond orgonát, melynek hangján több generáció nőtt fel 1935-ös megjelenése óta. Félve attól, hogy a hangzás elkanyarodik egy tőlünk távol álló irányzat felé, a döntést több próba előzte meg. Mára bebizonyosodott, hogy Laurens Hammond találmánya, egy egyedi jazz-blues hangzást ad, mely a zenekar összes tagjának kedvence lett.

Ára: 1600 Ft
Kedvezmény:
Leírás:


Az A38 hajó és a Szerencsejáték Zrt. szervezésében 2014-ben is megrendezésre került a Talentométer zenei tehetségkutató verseny. Már 2013-ban is beneveztünk, de akkor nem sikerült helyezést elérnünk, akkor a zenekar egy különdíjjal lett elismerve. Úgy döntöttünk, hogy 2014-ben újból elindulunk, mert éreztük a fejlődést, és úgy gondoltuk, esélyünk van jobb eredményt elérni. A produkcióba beleépítettük Lakatos Ferenc táncát is, mely szerintünk sokat nyomott a latba a megítélésnél, valamint az, hogy a zenekar együtt él, a jókedv folyamatosan sugárzik az arcunkról, amikor muzsikálhatunk. Az elődöntőben elnyertük a továbbjutás lehetőségét, majd a döntőben a világzenei kategória győztesei lettünk, melynek kapcsán stúdió időt nyertünk az A38 profi stúdiójában. A tehetségkutató után két tagunk kilépett, Gasztonyi Sándor harmonikásunk a tanulmányaira kellett koncentráljon, Lakatos Ferenc pedig külföldön próbál szerencsét. Ekkor vettük rá egyik vendégzenészünket, Drapán Lászlót, hogy csatlakozzon hozzánk, így került be a hangzásvilágba a szaxofon és egy Hammond SK2-es orgona. A felvett új lemezen már ez a hangzás köszön vissza, melyhez még egy csavart tett, hogy Ferenczi György barátunk, a Rackajam-ből, elfogadta a felkérést és két szám erejéig szájharmonikával színesítette a muzsikánkat. Reméljük az új hangzás is épp úgy fog tetszeni a hallgatóknak, ahogy nekünk!

Romungro Gipsy Band

Zenekari tagok:

Horváth Péter - cajon, szájbőgő
Suha Vilmos - gitár, ének
Visi Roland - kanál, csettegő, darbuka, szájbőgő
Drapán László – szaxofon, Hammond SK-2

Közreműködik:
Ferenczi György (Rackajam) - szájharmonika


1. Intro (Újrahangolás)
2. Ha Te Tudnád
3. Szoro Rátyi
4. Kind Oj Vinyi
5. Phabol, Phabol
6. Rávágok a Zongorára

Elérhetőségünk

KALÁKA ZENEBOLT

1052 Budapest, Deák tér 4. 
tel: (1)-267-5331
e-mail: zenebolt@kalaka.hu

Nyitvatartás

Hétfőtől - péntekig 10:00 - 18:00

Kövessen minket